ollitapiopursiainen Tuoda esiin luonnontieteeseen ja ympäristönsuojeluun liittyviä asioita geologiasta,evoluutiobiologiasta,ekoteologiasta jne.

Ympäristöministeriö

  • Suur-Saimaata.
    Suur-Saimaata.

   Ympäristöministerötä on suunniteltu yhdustettäväksi tulevaan luonnonvaraministeriöön. Itse kannatan ympäristöministeriön säilyttämistä itsenäisenä kuten Suomen Luonnonsuojeluliitto ja Maailman luonnonsuojelusäätiö WWF tekee, koska silloin ympäristönsuojelu ja luonnonsuojelu pysyy tehokkaana eikä tule tarpeettomia eturistiitoja ministeriön sisällä. Ympäristönsuojelu ja luonnonsuojelu ovat sinänsä Suomessa hyvällä tasolla, vaikka esim. Talvivaarassa tapahtuikin joitakin epäkohtia. Suomessa on viellä puhdasta luontoa, jonka monimuotoisuutta on suojeltava. Yhdistyneet Kansakunnat on pannut alulle joitakin hyviä luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen tähtääviä hankkeita, jotka kuuluvat Ympäristöministeriön vastuulle. Luonnonvaraministeriössä ne voisivat unohtua muiden Suomen kansantalouden kannalta tärkeiden hankkeiden alle, mikä vähentäisi luonnonsuojelun tehokkuutta.                                                                                                                    Luonnonvaraministeriö voisi keskittyä toisaalta siihen, ettei luonnonvaroja tuhlata tarpeettomasti ja toisaalta pitämään huolta Suomen kansallisesta edusta Suomen luonnonvarojen käytössä. Kaivosteollisuuden pitää olla kannattavaa ja luoda suomalaisille hyvinvointia ilman ymäristöhaittoja, mihin tarvitaan ympäristöministeriön ja luonnonvaraministeriön yhteistyötä. Talvivaaran kokemuksista on otettava oppia.                                                               Luonnon monimuotoisuudelle merkitsee suurinta uhkaa kuudes sukupuuttoaalto. Sen syyt ovat enimmäkseen ihmisen toiminnassa, joka muuttaa maapallon elinympäristöä. Ryöstökalastus ja sademetsien hakkuut hävittävät monia eläin- ja kasvilajeja maapallolta peruuttamattomasti. On tehtävä jotain kuudennen sukupuuton pysäyttämiseksi, koska siten luonto säilyy myös tuleville sukupolville arvokkaana perintönä. Suomessa on myös joitakin uhanalaisia lajeja, joista Saimaan rannalla asuvana tulee mieleen Saimaannorppa.                                                                                                                                                                                               

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän ollitapiopursiainen kuva
Ollitapio Pursiainen

Ympäristöministeriö kertoo omasta toiminnastaan sivuillaan ja Youtubessa. http://www.ym.fi/fi-FI

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ympäristöministeriö tulee yhdistää maa-ja metsätalousministerille.

Käyttäjän ollitapiopursiainen kuva
Ollitapio Pursiainen

En usko maa- ja metsätalousministeriön ehtivän paneutua riittävästi omilta kiireiltään ympäristönsuojeluun. Maa- ja metsätalousministerillä riittää jo nyt puuhaa omissa asioissa. sinänsä maa- ja metsätalous ovat tärkeitä aloja Suomen kansantaloudelle, mutta en usko keskittämisen tehostavan ympäristönsuojelua. Siinä voi käydä niin, että maatalous vie kaiken energian ja ympäristönsuojelu unohtuu. Suomen Luonnonsuojeluliitto on ottanut kantaa ympäristöministeriön säilyttämisen puolesta. http://www.sll.fi/ajankohtaista/verkkouutiset/mihi...

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

"Itse kannatan ympäristöministeriön säilyttämistä itsenäisenä kuten Suomen Luonnonsuojeluliitto ja Maailman luonnonsuojelusäätiö WWF tekee, koska silloin ympäristönsuojelu ja luonnonsuojelu pysyy tehokkaana eikä tule tarpeettomia eturistiitoja ministeriön sisällä. "

Samaa mieltä perusteista, muttatuolla perusteella nimenomaan olen itsenäisen ympäristöministeriön lakkauttamisen kannalla. Se tulisi integroida muihin ministeriöihin, pääosan siirtyessä maa- ja metsätalousministeriöön joka muuttaisi luonnonvaraministeriöön. Tällä hetkellä mennään tyyliin "ensin muut tekee ja sitten ympäristöministeriö hyväksyy / hylkää" ja siitä pitäisi mennä "ympäristöasiat huomioidaan heti projektien / suunnitelmien alusta"-tyyliin.

Tuossa oma kirjoitukseni aiheesta: http://eskovirri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/195212-i...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vähemmillä ministereillä on pärjättävä.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Ympäristöminiteriö tulee lakkauttaa ja sen toiminnot siirtää eri ministeriöihin, jotka hoitavat asiat paremmin.

Käyttäjän ollitapiopursiainen kuva
Ollitapio Pursiainen

Minä kannatan ympäristönsuojelun tehostamista erityisesti uhanalaisten lajien osalta. Jos ympäristöministeriö lakkautetaan ja sen tehtävät jaetaan muille ministeriöille, menetetään ympäristönsuojelun asiantuntemusta ja mennään asioissa taaksepäin. En usko suunnitellun luonnonvaraministeriön pystyvän hoitamaan monta tehtävää saman aikaisesti, koska se merkitsee voimien hajoittamista. Tällä hetkellä voimat on jaettu tehokkaasti, kun maatalous on omassa ministeriössä ja ympäristönsuojelu omassa. Suutari pysyköön lestissään. Voiko maa- ja metsätalousministeriöstä löytyä riittävästi voimia ja tietoa ympäristökysymyksistä, kun kaikki aika menee maatalouden ja metsänhoidon asioissa? Ympäristönsuojelun pitää perustua ympäristötieteiden asiantuntemukseen. http://fi.wikipedia.org/wiki/Teemasivu:Ymp%C3%A4ri..., http://fi.wikipedia.org/wiki/Ymp%C3%A4rist%C3%B6ns..., http://fi.wikipedia.org/wiki/Ymp%C3%A4rist%C3%B6tiede, http://fi.wikipedia.org/wiki/Ymp%C3%A4rist%C3%B6ti...

Käyttäjän ollitapiopursiainen kuva
Ollitapio Pursiainen

Juha Sipilän hallitus ei tule lakkauttamaan ympäristöministeriötä. Sinänsä olisi hyvä, jos ympäristöministeriö keskittyisi vain ympäristönsuojeluun ja jättäisi muut hommat muiden ministeriöiden vastuulle. Maatalouden ja ympäristönsuojelun kuten myös kristinuskon vastakkainasettelu ovat täysin turhia. Molempia tarvitaan.

Toimituksen poiminnat